Årsmelding

                                    Sømna Hornmusikk 2006

 

 

 Styret har bestått av; Edvin Olsen leder, Hilde B. Eliassen nestleder, Petter Rønning kass., Randi Wold sek., Heidi Slåttøy medl., Unni -Berith Øvrebust matrialforv. og Hanne Wågan Olsen ungdomsrep.

 

Messestyret har bestått av; general Tove Buskerud, utstilleransvarlig  Halvard Søraune  Hauan, Mariann Wærstad, underholdning, Styret .

 

Øvrige medlemmer se vedlagt medlemsliste.

 

Årsmøtet i fjor vedtok avlysing av kretsstevne lagt til Sømna våren 2006 pga manglende påmelding. Og dette åpnet vårsemesteret for nye muligheter. 

Styret oppnevte etter hvert en blåturgruppe , som fikk frie tøyler . Men med rammer økonomisk.

Gruppen besto av Tove Buskerud, Randi Wold og Hilde B. Elliassen. Og da 2. juni sto på kalenderen dro korpset på tur uten å ha den minste peiling på hvor det bar. Det store hårete målet var BERGEN. Det ble en fantastisk tur, og vi velger å sette det først i vår årsmelding, fordi det var så spesielt bra.

Turen var så blå at noen hadde ordnet seg med pass og euro for alle eventualiteter. Flytur med Norwegian. Reise godt planlagt, der turmål først ble offentliggjort på Værnes. Overnattinger og bespisninger bestilt.

Men ikke minst Bergen med Festspill. Det ble nattjazz med trekkspill og bas. Det ble pubrunde på pubrunde. Nattklubb og etterpåfester.  Bryggen i Bergen med utepils. Fisketorget og handling med euro. Fløybanen opp og ned.

Grieghallen med finkonsert: Leif Ove Andsnes og det Norske kammerorkester. Og for de aller heldigste en forestilling med OJ OJ teateret.” Moberg og Folkophonen”. Det var en fantastisk tur, og alle dro vi heim igjen med vakre minner. Turen til Bergen vil stå for noe spesielt i mange år, og all ære til våre ”reisepetere”.

 

Men det skjedde ting før den tid . Dirigent våren 2006 var Gunn Sæther, som hadde vært borte en tid pga. liteban.  Allerede lør. 4 feb. deltok vi på en kulturmønstring i Sømnahallen i regi av Sømna kommune. Vi fikk spille sammen med Publiners og litt for oss selv. Og det var veldig greit arrangement.

Med i fremføringen vår var også 2 nordnorske stev, arr. av Gunn Sæther. NB: uten noter.

Øvingshelg hadde vi allerede så tidlig som 24 -26 februar, og målet var vårkonserten som vi hadde på Venesund allerede 22. april. Der ble vi godt tatt imot av Bryggas verter, Ulrik og Hjørdis. En trivelig konsert med ikke alt for mange gjester.

 

17 mai er vi som vanlig i full vigør fra tidlig morgen til sent kveld. Spilling både på Berg og i Vik, men også som sedvanlig (nesten) uten dirigent. Vi hadde også i år med oss noen unge musikere som går i lære i skolekorpset, men de var i år veldig få. Flere unge musiker bør være et satsingsområde. Nå er det dokumentert at et barn kan forbedre sin IQ med 4 poeng fra 8 til fylte 12 år ved å lære seg å spille instrument. Tenk så va det utgjør på et helt liv! Hvis man også regner med akselrasjon i IQ auke, er potensialet enormt.

Frokost for øvrig på Sømna Kro og Gjestegård.

 

Vår planlagte spilling på Nevernes ble det ikke noe av ettersom vi ikke fikk det til å passe inn i vårt opplegg. Men det er ikke helt lagt bort.

 

Og så nådde vi sommeren med vår vanlige deltagelse på Trekkspillklubbens Skjærgårdstreff, med vitende om at Gunn Sæther ikke ville dirigere oss når høsten sto for døren. Slik fikk styret en jobb å gjøre også i sommerferien. Et arbeid som ikke er av de letteste. Men så hadde vi flaks, og klarte overtale Rolf Arve Wold for i første omgang frem til nyttår.

Men med usikre dirigentforhold ble de planer vi hadde for 2006/07 ble lagt på is idet vi mente det ble vanskelig og kort tid for realisering. Men ønske om latinmusikk er ikke lagt bort for godt, slik at det er klart.

 

Så høsten kom i gang nesten slik vi hadde forestilt oss. En ting ble ekstra i høst, og det var en auksjon etter et dødsbo. Midt på sommeren ble formannen kontaktet og fikk en gave av Nelly Skogstrands barn, hvis vi maktet å ta vare på det. Det sa vi ja til. Folk stilte opp med vanlig full innsats(4stk). Ikke alle stiller, men det er vi vant med.  Så ble det slik at ryddedag inntraff med igangkjøring av formannens melkestall, slik at han uteble. Men boet fikk vi lagret i ”nybutikken ”til Mari Kristin Slotterøy.

Og auksjon hadde vi på Framheim 2.sept med masse folk , stort salg og Gunnar Akseth som auksjonarius.

 

Sømnamessa gikk av stabelen 20-22 okt. Da var vi spillbare under vår nye dirigent. Og gjengen stilte nok en gang opp og gjennomførte i kjent stil.

Det er mye arbeid men det er jo moro også. Det er veldig bra at noen tar på seg ansvaret for messa, for det er helt klart vår viktigste inntektspost. Storbesøk i år var Idol-Jonas. Det kostet mange penger og alle ser ikke samme nytteverdi av slik pengebruk. Formannen mener slike ting er viktig for messas profil, men er helt klart åpen på debatt på emne. Men formannen ønsker drahjelp fra kommunen for fornying av messa. Bedre scene, enklere lys og lydutstyr, fornying av lemmer etc.etc. Større kontakt og støtte fra kommunenes side hadde vært ønskelig.

 

Julekonsert ble planlagt og gjennomført. Rolf Arve ble dessverre syk i oppkjøringen til konsert, men planer og kontakter han hadde lagt i samarbeid med styret ble fulgt. Venner i musikklivet ble invitert med for å styrke og forbedre lydbilde. Og ikke minst vokalistene Mildrid Seljemark og Ronny Bertelsen gjorde sitt til, i samarbeid med oss alle i Sømna Hornmusikk at konserten ble veldig bra med mange gode tilbakemeldinger.

Men ikke minst vår eksdirigent og venn Gunn Sæther. Hun stilte opp, tross travel førjulstid, både til øvingshelg, generalprøve og konsert. Vi hadde ikke klart oss uten.

 

Gjennom året har 2 av våre faste musikere fylt 60 år. Dette syns vi er storveis og overaskelses-markeringer er utført. Bjørn Ellingsen fylte år 4 juli og vi var på spillebesøk i september. Petter Rønning stakk av på sin bursdag (dato ukjent), og fikk således bare en minimarkering på julekonsert-øvelse. Men mulighetene er enda til stede. Vi ønsker dem masse lykke og ditto 60 år i vår musikk.

 

Om det var julekonserten som ble bra eller det var andre årsaker vites ikke, men da nyåret kom fikk vi videreføre en dirigentavtale med Rolf Arve. Og det er styret veldig tilfreds med. Vi er således kommet bra i gang med det nye året og har lagt diverse planer. Om vi får gjennomført alt vil bare tiden vise.

Men vi satser mot nye høyder og forsøker oss på en rekrutteringskampanje i det nye år. Krysser fingrer og ønsker oss alle til lykke.